Namuose paruošti ravioliai
Sudėtis

2 porcijoms

  • 200 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 arbatinio šaukštelio Floriol saulėgrąžų aliejaus
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos tešlai ir pagal skonį druskos bei pipirų įdarui
  • 250 g špinatų
  • 150 g rikotos sūrio
  • 1 skiltelė česnako
  • 6-8 baziliko lapai
  • 2 valgomieji šaukštai kedro riešutų
  • Parmezano sūrio pagal pasirinkimą

Namuose paruošti ravioliai

  1. Į miltus įmušti kiaušinius, įpilti Floriol saulėgrąžų aliejaus bei įberti druskos ir viską išmaišyti.
  2. Susidariusi tešla minkoma 10 – 15 minučių.
  3. Paruoštas tešlos rutuliukas įvyniojamas į maistinę plėvelę ir paliekama brandinimui 30 minučių.
  4. Per tą laiką įkaitinama keptuvė, truputį įpilama Floriol saulėgrąžų aliejaus ir įdedama špinatų, kai jie sukrenta reikia ir vėl įdėti. Taip po truputį dedama, kol į keptuvę sudedami visi špinatai.
  5. Kai špinatai sukrenta, jie įdedami į dubenėlį ir susmulkinami. Tada įberiama tarkuoto rikotos sūrio, druskos ir pipirų (pagal skonį) ir viskas išmaišoma.
  6. Po to imama tešla, iškočiojama ant maistinės plėvelės, ant paviršiaus prieš tešlos iškočiojimą pabarstoma miltų. Tešla kočiojama kryptimi nuo viršaus žemyn.
  7. Kai susidaro pailgas ovalumas, tešla sulenkiama perpus, apsukama atvirkščiai ir toliau kočiojama (dabar susiformuoja pailga stačiakampė forma).
  8. Po to tešla perpjaunama į dvi vienodas dalis. Abi tešlos dalis iškočiojamos vienodo plonumo (maždaug 2 mm) ir ilgio.
  9. Ant vieno tešlos paplotėlio arbatiniu šaukšteliu dedamas įdaras dviem paralelinėmis eilėmis su maždaug 0,5 – 1 cm tarpeliu (kiekvienoje eilėje turėtų gautis šeši įdaro rutuliukai).
  10. Kai įdaras išdėliojamas ant tešlos, visi kraštai aplink įdarą suvilgomi vandeniu, naudojant teptuką.
  11. Atsargiai uždedamas antras tešlos sluoksnis, pirštų galiukais rūpestingai suspaudžiama tešla aplink įdarą.
  12. Nupjaustomi pertekliniai tešlos kraštai ir supjaustoma į 12 kvadratėlių. Jeigu pageidauji galima kraštelius apipjaustyti tokiu būdu, kad susidarytų apvali forma.
  13. Tešlos sujungimo dalys aplink užspaudžiamos šakutės pagalba.
  14. Užvirinamas vanduo, įberiama druskos ir po vieną įberiami ravioliai. Verdama 3 – 4 minutes.
  15. Per tą laika apskrudinami kedro riešutai ir įdedami į atskirą indelį. Po to įkaitinama keptuvė, truputį užlašinama #Floriol saulėgrąžų aliejaus, pabarstoma sutarkuoto česnako, įdedama smulkintų baziliko lapų, apmaišoma ir tada keptuvėje apkepami ravioliai maždaug 30 – 40, nuolatos apverčiant iš abiejų pusių.
  16. Tada viskas sudedama ant lėkštės, pabarstoma kedro riešutų, žalumynų ir patarkuojama parmezano sūrio.