Varškės spurgytės
Sudėtis
  • 250 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 85 g cukraus
  • 185 g miltų
  • 1\2 šaukštelis kepimo sodos, sumaišytos su truputėliu acto
  • Vanilės
  • 200-300 ml Floriol rapsų aliejaus

Varškės spurgytės

  1. Pirmiausia paruošti varškę, ją sutrinant šakute ar per sietelį. Tai tešlai suteiks purumo ir minkštumo.
  2. Į subertą varškę įdedama kitų sudėties komponentų: kiaušinių, cukraus, vanilės, actu apšlakstytos sodos ir miltų. Viskas tvarkingai išmaišoma kol susidaro vienalytė masė.
  3. Iš tešlos formuojamos vidutinio dydžio spurgytės.
  4. Į puodą įpilama Floriol rapsų aliejaus ir gerai pakaitinama. Tada įdedamos spurgytės ir kepamos kol įgauna auksinį atspalvį.
  5. Paruoštos spurgytės sudedamos ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų perteklinis aliejus. Apibarstoma cukraus pudra ir pateikiama su uogomis, uogiene ar plakta grietinėle.