Varškės spurgytės
Sudėtis
- 250 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 85 g cukraus
- 185 g miltų
- 1\2 šaukštelis kepimo sodos, sumaišytos su truputėliu acto
- Vanilės
- 200-300 ml Floriol rapsų aliejaus
Varškės spurgytės
- Pirmiausia paruošti varškę, ją sutrinant šakute ar per sietelį. Tai tešlai suteiks purumo ir minkštumo.
- Į subertą varškę įdedama kitų sudėties komponentų: kiaušinių, cukraus, vanilės, actu apšlakstytos sodos ir miltų. Viskas tvarkingai išmaišoma kol susidaro vienalytė masė.
- Iš tešlos formuojamos vidutinio dydžio spurgytės.
- Į puodą įpilama Floriol rapsų aliejaus ir gerai pakaitinama. Tada įdedamos spurgytės ir kepamos kol įgauna auksinį atspalvį.
- Paruoštos spurgytės sudedamos ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų perteklinis aliejus. Apibarstoma cukraus pudra ir pateikiama su uogomis, uogiene ar plakta grietinėle.