Ant grotelių kepta vištienos krūtinėlė su marinuotomis daržovėmis
Sudėtis
Vištienos marinatas:
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 3 šaukštai Floriol rapsų aliejaus
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 2 skiltelės česnako (smulkintų)
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
- Druska, pipirai pagal skonį
- Žiupsnelis paprikos arba aitriųjų pipirų dribsnių, jei norite pikantiškiau
Grillintos daržoves:
- 1 cukinija
- 1 paprika (raudona arba geltona)
- 1 raudonasis svogūnas
- 1 sauja vyšnių pomidorų
- 2 šaukštai Floriol rapsų aliejaus
- Druska, pipirai, čiobreliai arba raudonėlis
Ant grotelių kepta vištienos krūtinėlė su marinuotomis daržovėmis
Vištienos marinatas:
- Sumaišykite visus ingredientus ir marinuokite vištienos krūtinėlę bent 1–2 valandas (arba per naktį).
Grillintos daržoves:
- Supjaustykite daržoves didesniais gabalais, užpilkite Floriol rapsų aliejumi ir pridėkite prieskonių.
Griliavimas:
- Griliuokite vištienos krūtinėlę 5–7 minutes iš kiekvienos pusės, kol ji bus paruošta.
- Tuo pačiu ant grotelių dėkite daržoves ir periodiškai jas pasukite. Daržoves kepkite ant grotelių, kol jos suminkštės.