Daržovių salotos su vištienos filė ir medaus–garstyčių padažu
Sudėtis

2 porcijoms

  • 1 vištienos filė
  • 1 arb. š. Garstyčių
  • 1 arb. š. Medaus
  • 2 valg. š. Floriol rapsų aliejaus (vienas kepimui, kitas – padažui)
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • 1 paprika
  • 1 šviežias agurkas
  • Vyšninių pomidoriukų
  • Šiek tiek svogūno
  • Sauja rukolos arba špinatų

Daržovių salotos su vištienos filė ir medaus–garstyčių padažu

  1. Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Kepkite keptuvėje su Floriol rapsų aliejumi, kol mėsa taps auksinės spalvos ir visiškai iškeps.
  3. Kol kepa vištiena, supjaustykite daržoves.
  4. Paruoškite padažą: sumaišykite medų, garstyčias, citrinos sultis ir 1 valg. š. Floriol aliejaus.
  5. Į lėkštę dėkite rukolą, ant jos – daržoves ir keptos vištienos gabalėlius. Užpilkite padažu.