Daržovių salotos su vištienos filė ir medaus–garstyčių padažu
Sudėtis
2 porcijoms
- 1 vištienos filė
- 1 arb. š. Garstyčių
- 1 arb. š. Medaus
- 2 valg. š. Floriol rapsų aliejaus (vienas kepimui, kitas – padažui)
- 1 arb. š. citrinos sulčių
- Druskos, pipirų pagal skonį
- 1 paprika
- 1 šviežias agurkas
- Vyšninių pomidoriukų
- Šiek tiek svogūno
- Sauja rukolos arba špinatų
Daržovių salotos su vištienos filė ir medaus–garstyčių padažu
- Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska ir pipirais.
- Kepkite keptuvėje su Floriol rapsų aliejumi, kol mėsa taps auksinės spalvos ir visiškai iškeps.
- Kol kepa vištiena, supjaustykite daržoves.
- Paruoškite padažą: sumaišykite medų, garstyčias, citrinos sultis ir 1 valg. š. Floriol aliejaus.
- Į lėkštę dėkite rukolą, ant jos – daržoves ir keptos vištienos gabalėlius. Užpilkite padažu.