Vasariškos vaisių salotos
Sudėtis
Ingredientai (4 porcijoms):
- 1 sunokęs mangas
- 1 žalias obuolys
- 1 kriaušė
- 1 persikas arba nektarinas
- 1 bananas
- 100 g vynuogių (be sėklų, perpjautos per pusę)
- Šviežių mėtos lapelių (pasirinktinai)
Padažui:
- 2 valgomieji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas citrinos arba laimo sulčių
- 1 arbatinis šaukštelis skysto medaus (arba agavų sirupo – jei norite veganiškos versijos)
- Žiupsnelis druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų (nebūtina – skonio kontrastui)
- Padažo ingredientus galite koreguoti pagal savo skonį – pabandykite apelsinų sultis arba tarkuotą imbierą, kad suteiktumėte aštrumo.
Vasariškos vaisių salotos
Paruošimas:
- Nuplaukite ir supjaustykite vaisius vienodo dydžio gabalėliais (maždaug kąsnio dydžio). Bananą pridėkite pačioje pabaigoje, kad jis nepajuoduotų.
- Padažui mažame dubenėlyje sumaišykite saulėgrąžų aliejų, citrinos sultis, medų, druską ir pipirus.
- Užpilkite padažą ant vaisių ir atsargiai išmaišykite, kad vaisiai pasidengtų, bet nesusitrintų.
- Papuoškite mėtos lapeliais – tai suteiks papildomo gaivumo.
- Patiekite iš karto arba palaikykite šaldytuve apie 15 minučių, kad skoniai geriau susilietų.