Vasariškos vaisių salotos
Sudėtis

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 1 sunokęs mangas
  • 1 žalias obuolys
  • 1 kriaušė
  • 1 persikas arba nektarinas
  • 1 bananas
  • 100 g vynuogių (be sėklų, perpjautos per pusę)
  • Šviežių mėtos lapelių (pasirinktinai)

Padažui:

  • 2 valgomieji šaukštai Floriol saulėgrąžų aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos arba laimo sulčių
  • 1 arbatinis šaukštelis skysto medaus (arba agavų sirupo – jei norite veganiškos versijos)
  • Žiupsnelis druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų (nebūtina – skonio kontrastui)
  • Padažo ingredientus galite koreguoti pagal savo skonį – pabandykite apelsinų sultis arba tarkuotą imbierą, kad suteiktumėte aštrumo.

Vasariškos vaisių salotos

Paruošimas:

  1. Nuplaukite ir supjaustykite vaisius vienodo dydžio gabalėliais (maždaug kąsnio dydžio). Bananą pridėkite pačioje pabaigoje, kad jis nepajuoduotų.
  2. Padažui mažame dubenėlyje sumaišykite saulėgrąžų aliejų, citrinos sultis, medų, druską ir pipirus.
  3. Užpilkite padažą ant vaisių ir atsargiai išmaišykite, kad vaisiai pasidengtų, bet nesusitrintų.
  4. Papuoškite mėtos lapeliais – tai suteiks papildomo gaivumo.
  5. Patiekite iš karto arba palaikykite šaldytuve apie 15 minučių, kad skoniai geriau susilietų.