Moliūgų ir obuolių keksiukai su cinamonu ir riešutais
Sudėtis
12 vienetų
- 200 g moliūgų tyrės (iškepto moliūgo masė, sutrinta)
- 100 g tarkuoto obuolio
- 2 kiaušiniai
- 100 ml „Floriol“ rapsų aliejaus
- 120 g cukraus (tinka ir rudasis cukrus)
- 200 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- ½ a. š. sodos
- 1 a. š. cinamono
- Žiupsnelis druskos
- Sauja smulkintų graikinių arba pekano riešutų
Moliūgų ir obuolių keksiukai su cinamonu ir riešutais
- Įkaitink orkaitę iki 180 °C.
- Dideliame dubenyje sumaišyk kiaušinius, cukrų ir „Floriol“ rapsų aliejų, tuomet įmaišyk moliūgų tyrę ir tarkuotą obuolį.
- Kitame dubenyje sumaišyk sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
- Sujunk sausą mišinį su šlapiu, atsargiai įmaišyk riešutus.
- Tešlą supilstyk į keksiukų formeles (užpildyk apie 2/3) ir kepk 20–25 minutes.
















