Moliūgų ir obuolių keksiukai su cinamonu ir riešutais
Sudėtis

12 vienetų

  • 200 g moliūgų tyrės (iškepto moliūgo masė, sutrinta)
  • 100 g tarkuoto obuolio
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml „Floriol“ rapsų aliejaus
  • 120 g cukraus (tinka ir rudasis cukrus)
  • 200 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • ½ a. š. sodos
  • 1 a. š. cinamono
  • Žiupsnelis druskos
  • Sauja smulkintų graikinių arba pekano riešutų

Moliūgų ir obuolių keksiukai su cinamonu ir riešutais

  1. Įkaitink orkaitę iki 180 °C.
  2. Dideliame dubenyje sumaišyk kiaušinius, cukrų ir „Floriol“ rapsų aliejų, tuomet įmaišyk moliūgų tyrę ir tarkuotą obuolį.
  3. Kitame dubenyje sumaišyk sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
  4. Sujunk sausą mišinį su šlapiu, atsargiai įmaišyk riešutus.
  5. Tešlą supilstyk į keksiukų formeles (užpildyk apie 2/3) ir kepk 20–25 minutes.