Šviežių daržovių salotos
Sudėtis
  • 300 g kopūstų (jaunieji arba balti)
  • 5–7 ridikai
  • 1 šviežias agurkas
  • 1 paprika
  • 1 morka (tarkuota)
  • Šviežios žolelės (krapai, česnakai, petražolės)
  • 2–3 v.š. Floriol saulėgrąžų aliejaus
  • Druska, pipirai (pagal skonį – citrinos sultys arba obuolių actas)

Šviežių daržovių salotos

  1. Kopūstus smulkiai supjaustykite ir švelniai paminkykite su druska.
  2. Ridikus, agurką, papriką supjaustykite griežinėliais, morką sutarkuokite.
  3. Įdėkite kapotų žolelių.
  4. Viską sumaišykite dubenyje, užpilkite saulėgrąžų aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir palikite pastovėti.